Slané palačinky, plněné masem a zeleninou

Palačinky tradičně připravujeme se sladkou nádivkou - džem, tvaroh, nutela, ... ale co tak si je připravit na slano? Vynikající zapékané palačinky plněné ...

Přidal:admin, 12.2.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Slané palačinky, plněné masem a zeleninou

Suroviny

Budeme potřebovat:
7 kspalačinka
250 ghovězí maso
2 kspaprika - žlutá a červená
1 kscibule
3 ksvejce
2 lžícezakysaná smetana
petrželka
oregano
sůl
pepř
olej
voda

Postup přípravy

  1. Připravíme si palačinky - nejlepší recept na palačinky najdete tu.
  2. Cibuli a papriku si nakrájíme na malé kostičky, které na rozpáleném oleji orestujeme. Osolíme, opepříme podle chuti, přidáme mleté hovězí maso (nebo nakrájené na malé kostičky - příprava bude trvat déle) a necháme ho zatáhnout. Zalijeme vodou a dusíme do měkka. Když nemáte maso pomleté, ale nakrájené na kostičky, dušení může trvat i několik hodin.
  3. Palačinky si naplníme masovou směsí, posypeme oreganem, petrželkou a srolujeme. Ukládáme je na olejem vymazaný plech.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 250 stupňů, dokud mírně nezhnědnou.
  5. Vajíčka se zakysanou smetanou si rozšleháme, přidáme trochu soli a zalijeme palačinky. Vložíme zpět do trouby a pečeme cca 5-10 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika