Slané rolády

Roláda je klasickým sladkým dezertem, který se připravuje velmi jednoduše. Ale co tak si připravit slanou roládu? Vyzkoušejte, hotová mňamka!

Přidal:admin, 21.2.2015
Kategorie: Chuťovky
Slané rolády

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 mlmléka
9 lžicpolohrubá mouka
7 ksvejce
300 gfeta sýr
100 gsezam
100 garašídy
4 lžícezakysaná smetana

Postup přípravy

  1. Do hluboké misky si nasypeme mouku, přidáme mléko a zpracujeme těsto. Následně přidáme žloutky a vyšlehaný sníh z bílků. Důkladně spojíme a takto připravené těsto si navrstvíme na plech (28 x 42 cm), který jsme si vyložili papírem.
  2. Dáme péct při teplotě 170 stupňů po dobu cca 15 minut.
  3. Upečené těsto si přeložíme spolu s papírem na vlhkou utěrku a srolujeme. Necháme vychladnout. Z chladného těsta stáhneme papír.
  4. Na pánvi si opražíme sezam a těsně ke konci přidáme nasekané arašídy.
  5. V malé misce si smícháme zakysanou smetanu s nastrouhaným feta sýrem a takto připravenou sýrovou nádivku si navrstvíme na upečené těsto.
  6. Posypeme sezamovými semínky s ořechy a srolujeme. Stlačíme, abychom vytlačili vzduch a umístíme na pár hodin do chladničky. Nakrájíme na plátky a podáváme. Dobrou chuť!

* Tip: Nádivku si můžeme připravit různou - například na nudličky nakrájená šunka nebo spařený špenát, případně nádivka z kukuřice nebo klobásky.

Zdroj: Coolinarika