Slaný italský koláč - Stromboli

Vyzkoušejte tento recept na chutný italský koláč.

Přidal:admin, 29.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky, Koláče, cukroví
Slaný italský koláč - Stromboli

Suroviny

Těsto
1 balenípizza těsta nebo listové těsto
Náplň
8-10 plátkůšunky
8-10 plátkůsalámu
1-2feferonky
4-6 kouskůtvrdého sýra
4-6 kouskůmozzarelly
8-10 lístkůbazalky
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkaoregana

Postup přípravy

  1. Výtečný koláč pojmenovaný po italském sopečném ostrově Stromboli v blízkosti Sicílie. Je velmi chutný a lahodný. Hravě nahradí večeři nebo oběd.
  2. Těsto vyválíme na obdélnik. Do středu střídavě ukladáme plátky šunky a salámu.Přidáme feferonky podle chuti.
  3. Naukladáme tvrdý sýr, lístky bazalky, mozzarellu a navrch lístky bazalky.
  4. Ostrým nožem uděláme zářezy na obou stranách obdélníku. Plátečky těsta ukladáme do copánku na vrch koláče.  Konce důkladně srolujeme směrem dolů.
  5. Pokapeme olivovým olejem a posypeme oregánem.
    Pečeme zhruba 15 minut na teplotě 200 stupňů.
  6. Je skvělý teplý i studený. Dobrou chuť!

Zdroj: VK