Slaný toastový dort s brokolicí

Dorty nemusí být pouze sladké, ale nemůžete je připravit i naslano. Vyzkoušejte toustový dort s brokolicí, zapečený v troubě.

Přidal:admin, 8.1.2016
Kategorie: Dorty
Slaný toastový dort s brokolicí

Suroviny

16 kstoastový chléb
200 gbrokolice
1 kscibule
3 stroužkyčesnek
1 šálkunastrouhaný sýr
8 ksvejce
170 mlsmetana na vaření
5 lžicsýr ricotta
30 gparmazán
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 23 cm. Dno vymažeme tukem a poklademe plátky toustového chleba tak, abychom neviděli dno formy.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlata. Česnek nasekáme na drobno a přidáme ho k osmažené cibuli. Krátce orestujeme a odložíme bokem.
  3. Brokolici vaříme ve vodě asi 3 minuty a následně ji protlačíme jako klasickou bramborovou kaši, přidáme cibuli s česnekem a promícháme. Navrstvíme na toustový chléb.
  4. V misce rozmícháme vajíčka spolu se smetanou, sýrem, ricottou a parmezánem. Podle chuti osolíme a opepříme a zalijeme brokolici. Na vrch uložíme zbylé plátky toustového chleba a zakryjeme alobalem.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 1 hodinu. Po 30 minutách odstraníme alobal a těsně před koncem vrch posypeme strouhaným parmazánem.

Zdroj: Coolinarika