Slavnostní křehké řezy se žloutkovým krémem

Vynikající křehké řezy, které vypadají skvostně. Hnědo bílá piškota a žloutkový krém. Mňamka!

Přidal:admin, 17.8.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Slavnostní křehké řezy se žloutkovým krémem

Suroviny

Bílé těsto:
6 ksbílky
200 gkr. cukr
50 ghladká mouka
150 gkukuřičný škrob
1 lžíceocet
1/2 bal.prášek do pečiva
Tmavé těsto:
6 ksvejce
150 gkr. cukr
150 gpolohrubá mouka
2 lžícekakao
1 lžičkaprášek do pečiva
Krém:
700 mlmléko
200 gkr. cukr
6 ksžloutku
7 lžichladká mouka
2 bal.vanilkový cukr
250 gmáslo

Postup přípravy

  1. Bílé těsto:
    Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáváme za stálého šlehání cukr, ocet, prosátou mouku s kukuřičným škrobem a práškem do pečiva.
  2. Tmavé těsto:
    Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme jeden žloutek po druhém a nakonec prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
  3. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem (25 x 35 cm). Střídavě navrstvíme tmavé a bílé těsto a pak pomocí lžíce vytvoříme různé vzory. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 35- 40 minut.
  4. Upečené těsto necháme vychladnout a překrojíme ho na 3 části.
  5. Žloutky a mouku rozmícháme v mléce (400 ml). Zbylé mléko dáme vařit na oheň, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme žloutkovou hmotu a vaříme do zhoustnutí. Máslo vyšleháme do pěny a přidáme vychladlý pudink. Krém rozdělíme na 2 části.
  6. Můžeme vrstvit. Na jeden plát těsta natřeme polovinu krému, položíme druhý plát těsta, znovu natřeme nádivku a položíme třetí plát těsta. Jemně zatížíme a necháme pořádně vychladnout.

Zdroj: Coolinarika