NejRecept.cz Dezerty Zákusky Slavnostní krémové řezy se sušenkami
Slavnostní krémové řezy se sušenkami
Recept Slavnostní krémové řezy se sušenkami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   2.3.2015

Slavnostní krémové řezy se sušenkami

Výborné krémové řezy se sušenkami namočenými v kávě s rumem. Žloutkový a čokoládový krém spolu se šlehačkou na vrchu. Mňamka! Autor: Triniti

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Krém:

2 bal.
Smetafix (ztužovač)
500 ml
smetana ke šlehání
2 bal.
sušenky BEBE
rum
káva
100 g
mléčná čokoláda
250 g
moučkový cukr
250 g
máslo
600 ml
mléka
2 bal.
vanilkový pudink
7 ks
žloutku
čokoládová rýže

Těsto:

1 bal.
prášek do pečiva
4 lžíce
polohrubá mouka
150 g
nasekané vlašské ořechy
200 g
kr. cukr
7 ks
bílku
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme těsto. Bílky si vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jako poslední přidáme nasekané vlašské ořechy.
  2. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech, který jsme si vyložili papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů pěkně do zlata, asi 15-20 min.
  3. Žloutky si rozšleháme vidličkou spolu se 100 ml mléka. Postupně přidáme pudinkové prášky a promícháme, abychom neměli hrudky. Zbylé mléko spolu s cukrem si dáme na oheň a když ho máme teplé, přidáme pudinkovou směs. Vaříme do zhoustnutí. Následně necháme mírně vychladnout a přidáme máslo, které mícháním rozpustíme.
  4. Takto připravený vanilkový krém si rozdělíme na 2 části. Jednu část navrstvíme na upečený plát těsta a pěkně uhladíme.
  5. Poklademe sušenky, které jsme si namočili v kávě, do které jsme přidali rum.
  6. Druhou část vanilkové nádivky si smícháme s rozpuštěnou mléčnou čokoládou a opatrně navrstvíme na sušenky.
  7. Vrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou se ztužovačem a pěkně uhladíme. Ozdobíme čokoládovou rýží nebo kakaem, případně nastrouhanou čokoládou. Odložíme do lednice nejlépe na celou noc a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář