NejRecept.cz Dezerty Moučníky Slavnostní řezy Magdaléna
Slavnostní řezy Magdaléna
Recept Slavnostní řezy Magdaléna
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   22.12.2015

Slavnostní řezy Magdaléna

Oříškové řezy Magdaléna se hodí na slavnostní stôl. Oříškové těsto, oříškový krém a ve středu křupe žloutková poleva. Někdo tuto polevu dává na vrch, já jsem si originální recept pozměnila a dala jsem ji právě do středu a je to tak dobré, že jsem musela hned po snědení upéct druhý plech. Je to jeden z mála zákusků, které u nás doma šli "řadu řadou" do bříška. Nechte se inspirovat :) Autor: Triniti

30 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
bílky
150 g
kr. cukr
150 g
máslo
150 g
mleté vlašské oříšky
70 g
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva

Žloutková poleva:

4 ks
žloutky
100 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilková cukr

Krém:

100 ml
mléko
100 g
kr. cukr
100 g
mleté vlašské oříšky
100 g
čokoláda
100 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo na přípravu těsta rozpustíme na mírném ohni a necháme ho vychladnout. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny. V druhé misce smícháme mleté vlašské oříšky s polohrubou moukou a práškem do pečiva, přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Nakonec vmícháme vařečkou ušlehaný sníh z bílků a jemně promícháme. Navrstvíme do formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem (25 x 35 cm) a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut.
  2. Žloutky spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny a navrstvíme na upečený koláč. Rychle rovnoměrně rozetřeme a pečeme při teplotě 130 stupňů 10-15 minut.
  3. Mléku spolu s cukrem dáme na mírný oheň a počkáme, dokud se cukr nerozpustí. Když je cukr rozpuštěný, přidáme máslo a čokoládu a nakonec vmícháme i oříšky. Promícháme a navrstvíme na žloutkovou polevu. Pěkně uhladíme, vrch posypeme mletými oříšky a necháme vychladnout.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář