Slavnostní řezy Magdaléna

Oříškové řezy Magdaléna se hodí na slavnostní stôl. Oříškové těsto, oříškový krém a ve středu křupe žloutková poleva.

Přidal:admin, 22.12.2015
Kategorie: Moučníky
Slavnostní řezy Magdaléna

Suroviny

Těsto:
4 ksbílky
150 gkr. cukr
150 gmáslo
150 gmleté vlašské oříšky
70 gpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
Žloutková poleva:
4 ksžloutky
100 gmoučkový cukr
1 bal.vanilková cukr
Krém:
100 mlmléko
100 gkr. cukr
100 gmleté vlašské oříšky
100 gčokoláda
100 gmáslo

Postup přípravy

  1. Máslo na přípravu těsta rozpustíme na mírném ohni a necháme ho vychladnout. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny. V druhé misce smícháme mleté vlašské oříšky s polohrubou moukou a práškem do pečiva, přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Nakonec vmícháme vařečkou ušlehaný sníh z bílků a jemně promícháme. Navrstvíme do formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem (25 x 35 cm) a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut.
  2. Žloutky spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny a navrstvíme na upečený koláč. Rychle rovnoměrně rozetřeme a pečeme při teplotě 130 stupňů 10-15 minut.
  3. Mléku spolu s cukrem dáme na mírný oheň a počkáme, dokud se cukr nerozpustí. Když je cukr rozpuštěný, přidáme máslo a čokoládu a nakonec vmícháme i oříšky. Promícháme a navrstvíme na žloutkovou polevu. Pěkně uhladíme, vrch posypeme mletými oříšky a necháme vychladnout.

Zdroj: Coolinarika