NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Slavnostní řezy
Slavnostní řezy
Recept Slavnostní řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   2.12.2014

Slavnostní řezy

Velmi oblíbené sladké řezy, vhodné pro různé příležitosti, jako jsou svatby, oslavy, narozeniny, ... Já jsem dělala tento koláček na oslavu mých narozenin a sklidil docela velký úspěch. Příště bych asi pláty potřela marmeládou, ale protože každému chutnal, tak ho doporučuji i vám. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Kakaové těsto:

200 g
mouka
50 g
máslo
50 g
kr. cukr
30 g
kakao
1 ks
vejce
1 bal.
prášek do pečiva
trochu mléka

Piškotové těsto:

4 ks
vejce
8 lžic
kr. cukr
8 lžic
polohrubá mouka

Krém:

1 ks
vejce
500
mléko
3 lžíce
hladká mouka
200 g
moučkový cukr
200 g
máslo
1 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme kakaové těsto. Všechny složky určené na kakaové těsto si spojíme do jedné masy. Rozdělíme na polovinu a vyválíme 2 pláty těsta o velikosti cca 24 x 36 cm. Přeložíme ho na pomoučený plech (nebo na plech jsme dali papír) a propícháme ho vidličkou. Pečeme cca 5-6 minut při 180 stupních. Ještě horké pláty těsta ořízneme (nepravidelné kraje) a necháme vychladnout.
  2. Připravíme si piškotový plát těsta. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny a nakonec přidáváme po lžících mouku. Připravené těsto si vylijeme na plech, který jsme si vystlali papírem a dáme péct. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 - 25 minut.
  3. Připravíme si krém. Do mléka si přidáme mouku a důkladně promícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Přidáme vajíčko a důkladně vařečkou vyšleháme. Přidáme vanilkový cukr a dáme vařit. Vaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout. Máslo si vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme uvařenou vychladlou hmotu.
  4. Můžeme vrstvit. Na kakaový plát těsta si naneseme nádivku, položíme piškotový plát těsta, natřeme nádivku a zakryjeme to druhým kakaovým plátem těsta. Necháme v lednici odstát minimálně 3 hodiny a následně si ho ozdobíme podle sebe /moučkovým cukrem nebo čokoládou/.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář