Šlehačkové vánoční cukroví

Šlehačkové cukroví od Kateřiny. Jednoduché, rychlé a hlavně vůbec nenáročné na suroviny. Křehké cukrovíčko, které se rozplývá na jazyku. Když jsem byla dítě tento druh vánočního cukrovíčka jsem vůbec neměla ráda a teď bych to snědla na posezení. Jeden za druhým, dokud by nebyla prázdná miska. Jaké je vaše oblíbené vánoční cukroví? Autor: Kateřina

Přidal:katerina12, 29.12.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Šlehačkové vánoční cukroví

Suroviny

Těsto:
350 ghladké mouky
1/4 lšlehačky
250 gztuženého tuku (musí být bílý)
Na obalení:
moučkový cukr
vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ztužený tuk musíme do těsta nastrouhat na hrubo. Rozválíme a vykrajujeme pomocí vykrajovátek. Pečeně v středně teplé troubě do zlatova.
  2. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru, v kterém je zamíchaný vanilkový cukr.