NejRecept.cz Dorty Šlehačkový pařížsky dort - FOTOPOSTUP
Šlehačkový pařížsky dort - FOTOPOSTUP
Recept Šlehačkový pařížsky dort - FOTOPOSTUP
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   6.3.2016

Šlehačkový pařížsky dort - FOTOPOSTUP

Narozeniny, meniny, nový rok, vánoce, velikonoce nebo jiný svátek si naše rodinka neumí představit bez šlehačkového dortu. Vždyť kdo nemá rád šlehačku, neví co je dobré :) Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Kakaové těsto:

5 ks
vejce
150 g
kr. cukr
5 lžic
voda
200 g
hladká mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
2 lžíce
kakaový prášek

Pařížská šlehačka:

600 ml
smetana ke šlehání
140 g
kr. cukr
70 g
kakaový prášek

Na ozdobu:

čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Smetanu a cukr dáme vařit, když vře přisypeme prosáté kakao, zamícháme metličkou a necháme pořádně projít varem. Vychladlou kakaovou smetanu dáme do lednice. Šleháme až na druhý den dobře vychlazenou, proto je dobré, pokud si krém připravíte večer a šleháte ráno.
  2. Vyšlehanou šlehačku natřeme na vychladlé těsto. Pěkně rozetřeme a polijeme tmavou čokoládou (ne horkou, aby se šlehačka neroztekla), necháme ztuhnout a krájíme nožem namáčeným do horké vody. Ozdobíme malým kopečkem šlehačky pomocí cukrářského sáčku jak jsem to dělala já, ale nemusíte.
  3. Těsto: Vajíčka oddělíme a bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Žloutky zamícháme s vodou, přilijeme k vyšlehané pěně a zasypeme ji prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Zlehka vařečkou promícháme a dáme do kulaté dortové formy, pěkně uhladíme. Pečeme cca 25 minut při teplotě 180 stupňů.
  4. Vypadá báječně.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář