NejRecept.cz Dezerty Koláče Sloní slza - FOTOPOSTUP
Sloní slza - FOTOPOSTUP
Recept Sloní slza - FOTOPOSTUP
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Janulinka Janulinka    ·   12.1.2017

Sloní slza - FOTOPOSTUP

Tento zákusek se mi spojuje s oslavami, svatbami, kdy jsem ho z tácky jedla jako první. Dlouho jsem se odhodlávala upéct ho i doma, ale vyzkoušela jsem to. Je to sice můj první pokus, trochu se mi těsto prolomilo, ale mohu se pochlubit, že jsem to zkusila. A určitě jsem ho nepekla naposled. Je tak chutný, těsto je jemné jako pavučinka, je příjemně sladký a banán to dokonale osvěží. Zkuste ho upéct i vy, určitě se vám podaří. Nemáte se čeho bát, sice to vypadá složitě, ale opak je pravdou. Pokud získáte ten správný grif, půjde vám to od ruky. Autor: Janulinka

Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
150 g
moučkový cukr
4 dkg
kakaa
60 g
hrubá mouka
1 ČL
prášek do pečiva

Krém:

150 g
mleté ořechy
150 ml
mléka
250 g
máslo
2 ks
vanilkový cukr
4 PL
moučkový cukr
dle potřeby
banány
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, mouku s kypřícím práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto upečeme ve vyhřáté troubě při 200 stupních. Pečeme na pečícím papíru.
  2. Upečené těsto vyklopíme na desku. Stáhneme dolů papír na pečení. Do středu vložíme váleček nebo srolovaný ručník a polovinu těsta překlopíme na druhou přes váleček.
  3. Připravíme si krém. V hrnci si zahřejeme mléko, tak aby bylo horké a přidáme mleté ořechy. Pořádně promícháme. Necháme vychladnout.
  4. Máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně přidáme vychladlou ořechovou směs a vše spolu mícháme. Vznikne nám ořechový hladký krém. Ten natřeme na vychladlé těsto, které jsme otevřely. Nenatřeme celý krém, necháme si trochu na potření vrchu. Do středu natřeného těsta položíme celé oloupané banány. Mně vyšly dva (záleží na jejich velikosti a velikosti těsta). Polovinu těsta opět překlopíme na druhou polovinu, čímž nám vznikne slza.
  5. Na závěr potřeme zbytkem krému vrch zákusku. Vrch můžeme pocákáme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout v lednici a můžeme krájet na úhledné sloní slzy. Zákusek je výborný, jemný, sladký a vhodný na jakoukoliv příležitost.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář