Slovenská fazolačka

Klasická slovenská polévka. Brambory, fazole, údeninka a zakysaná smetana. Autor: siesta

Přidal:siesta, 5.5.2015
Kategorie: Polévky
Slovenská fazolačka

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 ksvětší brambory
1 plechovkasterilovaných fazolí
1 bal.zakysaná smetana
1 ksvětší cibule
100 guzeniny
sladká mletá paprika
bobkový list
sůl
kmín
olej
instatntní jíška

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme uzeninu a zaprášíme mletou paprikou. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, osolíme, posypeme kmínem a zalijeme vroucí vodou. Spolu s bobkovým listem vaříme asi 15 minut.
  2. Fazole si necháme v sítku okapat. Vsypeme do vroucí polévky a necháme 5 minut povařit. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Dohustíme jíškou a necháme 5 minut provařit. Podáváme s pečivem. Dobrou chuť!