NejRecept.cz Maso Vepřové maso Smažená česneková kýta
Smažená česneková kýta
Recept Smažená česneková kýta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   6.10.2016

Smažená česneková kýta

Co řeknete na takový skvělý oběd? Samozřejmě po takovém obědě si dejte žvýkačku, pokud ještě plánujete nějaké setkání. Jinak je fantastický. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Suroviny
4 plátky
vepřové kýty
6 stroužků
česneku
dle chuti
sůl
dle potřeby
sádlo na smažení
2 lžíce
másla

Na obalení:

hladká mouka
2 vejce + 3 lžíce mléka
strouhanka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso naklepeme, z obou stran potřeme prolisovaným česnekem a necháme den až dva v lednici.
  2. Pak maso z obou stran osolíme, protáhneme hladkou moukou, rozšlehanými vejsi s mlékem a nakonec ve strouhance. Tu pořádně do masa vmasírujeme a přebytečnou zlehka oklepeme.
  3. Na rozpáleném sádle osmažíme zprudka z obou stran dozlatova.
  4. Přemístíme do pekáče (nevymazaného), na každý kus masa dáme půl lžíce másla, přiklopíme a vložíme do trouby. Při 200 st. pečeme 30 minut.
  5. Poté sundáme poklici, teploty snížíme na 160 st. a ještě 20 minut dopékáme.
  6. Řízek je krásně šťavnatý a křehký.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář