Smažená křehká srdíčka

V dnešní době se každý vyhýbá bílé mouce a smažení, ale sem tam si naše tělo žádá i takovéto méně zdravé pochoutky.

Přidal:admin, 24.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Moučníky
Smažená křehká srdíčka

Suroviny

Budeme potřebovat:
600 ghladká mouka
20 gčerstvé droždí
3 lžícekr. cukr
1/2 lžičkysůl
1 ksvejce
1 ksžloutek
20 gmáslo
1 lžícerum
250 mlteplé mléko
olej na smažení
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejeme přes jemné sítko mouku, do středu uděláme důlek a rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Přidáme trochu teplého mléka a necháme chvíli odstát, aby vzešel kvásek.
  2. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě odpočívat půl hodinu.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na cca 8 mm plát a pomocí formičky vykrojíme srdíčka. Necháme je odstát zakryté utěrkou 20-30 minut a pak je smažíme v hluboké pánvi nebo ve fritéze v rozpáleném oleji z obou stran.
  4. Vysmažené ukládáme na papírový ubrousek a posypeme je moučkovým cukrem.

Zdroj: Receptii z moje biljeznice