Smažená krkovice s bramborem

Řízek jedině z krkovice. To jsem slyšela od mého kamaráda a musím uznat, že: Přesně :) nebo ještě z kuřecího steheního řízku... jinak je to nemastný-neslaný.... a suchý hlavně... Bože, už teď jsem znova z toho dostala hlad. Určitě vyzkoušejte v neděli na oběd, budete se olizovat až za ušima. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 11.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Smažená krkovice s bramborem

Suroviny

4 ksvepřové plátky z krkovice bez kosti výška cca 2 cm
2 ksvejce
50 gmásla
sůl
hladká mouka
strouhanka
sádlo na smažení

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme, osolíme, protáhneme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
  2. V pánvi rozpálíme sádlo a řízky zpruka z obou stran opečeme dozlatova.
  3. Přendáme je do pekáče, poklademe kousky másla a přiklopíme. V troubě dopékáme při teplotě 200 st.cca 40 minut.
  4. Poté odklopíme a necháme ještě 10 minut dojít na barvu.

Můj blog: Vaření s Tomem