Smažené kuřecí závitky s brynzovou náplní

Nevíte co připravit k obědu? Inspirujte se touto skvělou pochoutkou. Sice trochu nezdravé, ale o to chutnější.

Přidal:admin, 8.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Smažené kuřecí závitky s brynzovou náplní

Suroviny

Suroviny:
4 plátkyvelké kuřecí stehenní řízky, tzv. steaky
12 ksšpenátových listů (záleží na velikosti masa i špenátu)
125 gbrynzy
4 stroužkyčesneku
hrstvlašských ořechů
sůl
pepř
párátka
Dále na trojobal:
2 ksvejce
2 lžícemléka nebo smetany
4 lžícehladké mouky
přiměřeně strouhanky
sádlo, olej nebo jiný tuk na smažení

Postup přípravy

  1. Maso umyjeme, řádně osušíme a jen velmi zlehka osolíme, můžeme i opepřit.
  2. Mezi dvěma potravinářskými foliemi (nebo v mikrotenovém sáčku) rozklepeme na co možno nejtenčí plát. Když vyrobíme díru, nebo tam je již z výroby :-)), nevadí.
    Proč nevadí? Poněvadž nyní nastane maskování děr špenátem. Pokud nekoupíme již špenát praný, tento úkon provedeme sami(y). Poté je necháme okapat a oschnout. Takže teď celou plochu masa pokryjeme špenátovými listy. Na ně rozdrobíme brynzu, poklademe česnekem, který pokrájíme na plátky.
  3. Ořechy vhodíme do mikrotenového sáčku a ztrestáme je paličkou na maso.. rozuměj: prostě je nahrubo posekáme... a třeba zrovínka tímto způsobem.
  4. Nyní nastává trochu nervózní období (můj případ), kdy se snažíme maso nějakým způsobem zabalit, zamotat.. Zkrátka děláme, co umíme, pomůžeme si párátky.. prostě maso sbalíme nebo jen přehneme (to mi nešlo:-( ). Šikovnější jenom konce po naplnění sklepnou paličkou. To by jistě šlo líp, kdybychom plnili prsní řízky. Ale co si budeme povídat.. ty stehenní jsou šťavnatější.
  5. Do misek nebo jiných vhodných nádob si připravíme: hladkou mouku, vejce + mléko, strouhanku. Zamotance osolíme, dáváme pozor na ta párátka, ať si nepopícháme prstíky! A klasicky jedeme na troj obal. Takže postupně zamotance obalíme v mouce, vejcích a nakonec ve strouhance. A budeme smažit. Kdo má, použije k tomuto účelu fritézu. Kdo nemá, smaží ve vyšší vrstvě tuku a to velmi pomalu, ať se závitky pořádně prosmaží. Fritéza je v tomto případě výhodou, protože se maso smaží krásně ze všech stran, nic se nemusí hlídat ani otáčet. Při teplotě 180 °C 10-12 min. ve fritéze.
  6. Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem