Smažené rybí filé s cibulovo-bramborovým salátem

Moje babička říká tomu bramborového salátu, že je to salát chudých, tak dnes jsme měli velmi rychlý, jednoduchý a dobrý oběd. Autor: Zlatulik

Přidal:admin, 26.12.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Smažené rybí filé s cibulovo-bramborovým salátem

Suroviny

600 grybí filé
1 lžícesůl
hladká mouka na obalování
2 ksvejce
strouhanka na obalování
olej na smažení
600 gbrambory
3-4 kscibule
200 mlhorká voda
pepř černý mletý
1-2 lžíceocet
1 lžícecukr krystal
1 lžícesůl

Postup přípravy

  1. Rybí file si osolíme a obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.
  2. Vysmážame na oleji do zlatova.
  3. Nejprve si uvaříme brambory v osolené vodě, mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme do misky zalijeme vařící vodou a ochutíme solí, octem, cukrem a kořením.
  4. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme a přidáme k cibuli. Promícháme a dochutíme podle chuti.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Zlatulik