Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou
Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou. Autor: sonizna
Suroviny
Hermelín:1 kshermelín
1 ksvejce
2 lžícehladká mouka
10 lžicstrouhanka
50 mlslunečnicový olej
Brusinková omáčka:300 gbrusinky
200 mlvoda
180 mljavorový sirup
Postup přípravy
- Hermelín podélně rozpůlíme a obalíme ho v trojobalu. (Vejcem a strouhankou ho protáhneme dvakrát, aby nevytekl.) Smažíme z obou stran dozlatova.
- Brusinky svaříme s vodou a javorovým sirupem – vaříme asi 15 minut. Brusinky můžeme v průběhu vaření rozšťouchat.
- Zbylé brusinky naplníme ještě horké do sklenice, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme tak do schladnutí. Takto vydrží brusinky dlouho.