Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou

Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 13.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou

Suroviny

Hermelín:
1 kshermelín
1 ksvejce
2 lžícehladká mouka
10 lžicstrouhanka
50 mlslunečnicový olej
Brusinková omáčka:
300 gbrusinky
200 mlvoda
180 mljavorový sirup

Postup přípravy

  1. Hermelín podélně rozpůlíme a obalíme ho v trojobalu. (Vejcem a strouhankou ho protáhneme dvakrát, aby nevytekl.) Smažíme z obou stran dozlatova.
  2. Brusinky svaříme s vodou a javorovým sirupem – vaříme asi 15 minut. Brusinky můžeme v průběhu vaření rozšťouchat.
  3. Zbylé brusinky naplníme ještě horké do sklenice, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme tak do schladnutí. Takto vydrží brusinky dlouho.