Smažený květák - klasika je klasika

Není nic jednoduššího než upéct květák v trojobalu. Je to tradiční recept, kterým určitě nic nezkazíte. Já květák v trojobalu dělávám tehdy, když už máme dost masa a chceme si odpočinout. Další varianta květáku v trojobalu je méně mastná. Docílíte to tak, že obalený květák pokladete na papírem vyložený plech na pečení a dáte ho upéct do trouby. Obě varianty jsou velmi chutné. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 17.5.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Smažený květák - klasika je klasika

Suroviny

květák
vejce
hladká mouka
strouhanka
vegeta
olej

Postup přípravy

  1. Květák krátce ovaříme ve slané vodě, vodu slijeme, necháme ostydnout.
  2. Pak obalíme v klasickém trojobalu a pomalu smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran.
  3. Podáváme s bramborem a tatarkou.
  4. Dobrou chut :)