Smažený květák v těstíčku s vařenými bramborami

Klasický oběd pro nenáročné mlsouny a milovníky květáku. Oběd vhodný pro vegetariány. Mňamka!

Přidal:admin, 18.3.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Smažený květák v těstíčku s vařenými bramborami

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 hlávkakvěták
2 ksvejce
100 mlmléka
1 lžičkavegeta
sůl
hl. mouka
strouhanka
olej na smažení
Příloha:
brambory
petrželka
sůl
máslo

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě obvaríme tak 5 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
  2. Z vajec, mléka mouky a vegety si metličkou vyšleháme tekuté těstíčko. Množství mouky není záměrně, třeba přidat podle hustoty těstíčka.
  3. Květák si po několika kouscích naházíme do těstíčka, promícháme, přendáme do strouhanky promícháme a je obalen.
  4. Smažíme ve fritéze nebo v hlubší pánvi, aby květák v oleji plaval.
  5. Příloha: Brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme je v osolené vodě. Hotové polijeme rozpuštěným máslem a posypeme petrželkou. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou