Smažený řízek v trojobalu

Smažené řízky jsou klasikou v každé domácnosti. Uvnitř měkkoučké a z venku vynikající křupavé. Používáme kukuřičnou mouku.

Přidal:admin, 22.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Smažený řízek v trojobalu

Suroviny

Budeme potřebovat:
600 gvepřová plec
3 ksvejce
kukuřičná mouka
strouhanka
sůl
pepř
smetana sladká
vepřové sádlo
olej
brambory
máslo
sůl

Postup přípravy

  1. Množství surovin závisí na tom, jak hrubý obal chceme mít (můžeme obalovat i dva krát pro hrubší a křupavější řízky).
  2. Masíčko si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme podle chuti a ukládáme je na sebe. Každý plátek masa nezapomínáme potřít smetanou. Takto naskládané pláty masa si odložíme do lednice na půl hodinu.
  3. Dokud se masíčko chladí v lednici, připravíme si brambory - ty oloupeme a nakrájíme na kostičky. V osolené vodě vaříme do měkka. Uvařené scedíme, přidáme máslo a sůl podle chuti. Vymícháme na kaši.
  4. Do misek si připravíme suroviny na obalování. Do jedné si dáme vajíčka, do druhé kukuřičnou mouku a do třetí strouhanku. Řízky si vybereme z chladničky a obalujeme - nejdříve mouku, pak vajíčko a nakonec strouhanka. Postup můžeme opakovat v případě, že chceme hrubší obal.
  5. Na pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme k ní olej a smažíme. Když řízky vložíme do rozehřáté masti, snížíme plyn a zakryjeme pokličkou - takto budou křupavější. Smažené řízky ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  6. Podáváme horké s bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Izabelka