Smetanová omáčka s rýží

Jednoduchá zeleninová omáčka, která je vhodnou k jakémukoliv masu. Autor: Romča

Přidal:Romča Važa, 26.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Smetanová omáčka s rýží

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 plátekmásla
1 kscibule
1 ksmrkev
1 kspetržel
1 kssmetana
3 lžícehrašky nebo hladké mouky
1 ldomácího zeleninového vývaru
dle potřebysůl, pepř

Postup přípravy

  1. Na kousku másla orestujeme cibuli, nastrouhanou mrkev a petržel , podlijeme domácím zeleninovým vývarem a chvíli povaříme , pak zahustíme hraškou nebo moukou, kterou jsme rozmíchali ve smetaně.
  2. Dochutíme solí a pepřem podle potřeby.
  3. I bez masa chutná tato omáčka skvěle , můžete si do ní přidat i houby , nebo uvařené vajíčko.