Smetanové rohlíčky z kynutého těsta bez čekání na vykynutí

Měkoučké jako pavučinka a chuťově fantastické. Smetanové rohlíčky z kynutého těsta bez čekání na vykynutí. S těstem se pracovalo super, vůbec se nelepilo. Plnila jsem povidly a nutellou a některé jsem nechala čisté, jen tak ke kávičce. Autor: Petra H

Přidal:Petra H, 9.8.2016
Kategorie: Moučníky
Smetanové rohlíčky z kynutého těsta bez čekání na vykynutí

Suroviny

600 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 lžičkasůl
100 mlolej
200 mlteplé mléko
250 mlzakysaná smetana
1 kostkadroždí
1 lžícekr. cukr
Dále budeme potřebovat:
1 ksžloutek
1 lžícemléko
sezam, kmín, mák na posypání

Postup přípravy

  1. Do 100 ml mléka přidáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které nenecháváme kynout. Pracujeme s ním hned.
  3. Rozdělíme ho na 4 stejné části a každou část rozválíme na pracovní desce do tvaru kruhu. Nakrájíme ho na trojúhelníky a naplníme nádivkou podle vlastní chuti - marmeláda, nutella, pudink, ořechy, mák, sýr, šunka ... nebo nemusíte plnit, i tak jsou skvělé.
  4. Trojúhelníky srolujeme do croissantu a ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení.
  5. Potřeme je žloutkem, do kterého jsme přidali lžíci mléka, posypeme semínky, zakryjeme utěrkou, necháme odstát 15 minut a dáme péct.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů dozlatova.