NejRecept.cz Dezerty Moučníky Smetanové rohlíčky z kynutého těsta bez čekání na vykynutí
Smetanové rohlíčky z kynutého těsta bez čekání na vykynutí
Recept Smetanové rohlíčky z kynutého těsta bez čekání na vykynutí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   9.8.2016

Smetanové rohlíčky z kynutého těsta bez čekání na vykynutí

Měkoučké jako pavučinka a chuťově fantastické. Smetanové rohlíčky z kynutého těsta bez čekání na vykynutí. S těstem se pracovalo super, vůbec se nelepilo. Plnila jsem povidly a nutellou a některé jsem nechala čisté, jen tak ke kávičce. Autor: Petra H

Sdílet na Facebooku
Suroviny
600 g
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva
1 lžička
sůl
100 ml
olej
200 ml
teplé mléko
250 ml
zakysaná smetana
1 kostka
droždí
1 lžíce
kr. cukr

Dále budeme potřebovat:

1 ks
žloutek
1 lžíce
mléko
sezam, kmín, mák na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do 100 ml mléka přidáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které nenecháváme kynout. Pracujeme s ním hned.
  3. Rozdělíme ho na 4 stejné části a každou část rozválíme na pracovní desce do tvaru kruhu. Nakrájíme ho na trojúhelníky a naplníme nádivkou podle vlastní chuti - marmeláda, nutella, pudink, ořechy, mák, sýr, šunka ... nebo nemusíte plnit, i tak jsou skvělé.
  4. Trojúhelníky srolujeme do croissantu a ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení.
  5. Potřeme je žloutkem, do kterého jsme přidali lžíci mléka, posypeme semínky, zakryjeme utěrkou, necháme odstát 15 minut a dáme péct.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů dozlatova.

 

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář