NejRecept.cz Dezerty Moučníky Šneci s ořechovou a makovou náplní
Šneci s ořechovou a makovou náplní
Recept Šneci s ořechovou a makovou náplní
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   8.11.2018

Šneci s ořechovou a makovou náplní

Nedávno jsem pekla klasické kynuté ořechovníky a makovníky, ale při procesu výroby mě napadlo, co když je nakrájím jako klasické slané pizzovníky. Tak jsem zkusila a vyšli z toho krásné vosí hnízda s bohatou vrstvou nádivky. Krásně během pečení narostly.

40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
20 g
droždí
1 lžíce
cukru
150 ml
mléka
300 g
hladké mouky
100 g
másla
2 ks
žloutky
1 lžička
soli
1 vejce na potření
maková náplň
ořechová náplň
Postup receptu
Vytisknout
  1. Droždí s cukrem a trochou teplého mléka a lžící mouky promícháme a zakryté necháme 15 minut stát, než vyběhne kvásek.
  2. Ke kvásku přidáme ostatní ingredience – mouku, máslo (přidáváme rozehřáté a vlažné, nikoliv horké), žloutky, sůl, zbytek mléka. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Během kynutí promícháme.
  3. Část vykynutého těsto rozválíme na vále na tenký obdélník, potřeme ho ořechovou naplní, těsto zabalíme do rolády, z níž krájíme asi 1 cm široké kusy, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný máslem), necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem.
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, na 180 st. asi 20 min.
  5. To samé uděláme s makovou náplní.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář