Šneci se skořicí a mascarpone krémem

Kynuté koláče jsou ty nej! Šneci plnění máslem, do kterého jsme přidali skořici, jsou neodolatelné. A k tomu mascarpone krém! Lahůdka.

Přidal:admin, 16.5.2015
Kategorie: Moučníky
Šneci se skořicí a mascarpone krémem

Suroviny

Těsto (1 šálek = 250 ml):
1 šálekteplé mléko
1 ksvejce
1/3 šálkurozpuštěné máslo
3 lžícevoda
1 lžičkavanilková esence
1 lžičkakr. cukr
3 a 1/3 šálkupolohrubá mouka
3/4 lžičkysůl
3 lžícekr. cukr
2 lžičkysušené droždí
Nádivka:
1 šálekhnědý cukr
4 lžičkyskořice
3 lžícemáslo pokojové teploty
Glazura:
3/4 šálkumoučkový cukr
1/2 lžičkyvanilková esence
4 lžičkymléko
2 lžícemascarpone

Postup přípravy

  1. Těsto:
    Do 1/2 šálku mléka přidáme 1 lžičku kr. cukru, sušené droždí a necháme vzejít kvásek. Zbývající teplé mléko smícháme s rozpuštěným máslem, vanilkou, vodou, přidáme rozšlehané vajíčko a postupně přisypáváme mouku smíchanou se solí, cukrem a zcela na závěr přidáme vykynutý kvásek a důkladně vyhneteme. Necháme vykynout na teplém místě (trvá to trochu déle, můžete nechat kynout i hodinu a půl při 40 stupních).
    Připravené těsto na pomoučené pracovní desce vyválíme do velkého obdélníku (tloušťka cesta cca 5-7 mm).
  2. Nádivka:
    Máslo důkladně vyšleháme spolu s cukrem a skořicí do hladké hmoty, kterou natřeme na rozválení plát těsta.
    Takto natřené těsto srolujeme a nakrájíme na kousky široké cca 3 cm. Ukládáme je na plech, který jsme vystlali pečícím papírem a necháme kynout přikryté utěrkou cca 40 minut. Pečeme při teplotě 190 stupňů cca 15-20 minut. Zatímco se šneci pečou, připravíme si glazuru.
  3. Glazura:
    Mascarpone vyšleháme spolu s cukrem, mléko a vanilkovou esencí. Na upečené šneky navrstvíme mascarpone krém a zakryjeme je alobalem na pár minut.