Šneci z listového těsta

Pečení s lístkovým těstem je velmi jednoduché a hlavně rychlé. Nemusíte čekat jako u kynutého těsta, stačí rozbalit, naplnit a upéct. Autor: Ruza98

Přidal:ruza98, 31.7.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Moučníky
Šneci z listového těsta

Suroviny

listové těsto
hladká mouka
šunka
syr
koření
vajíčko
kečup

Postup přípravy

  1. Pizzu má rád snad každý jeden z vás. Zjednodušte si přípravu a připravte si chuťovku z listového těsta. Příprava vám bude trvat maximálně 10 minut. Pečení s lístovým těstem má jen výhody, tak určitě vyzkoušejte.
  2. Já jsem na potření použila kečup, ale klidně můžete použít i pasírovaná rajčata nebo kvalitní rajčatovou dřeň, ať už domácí nebo kupovanou, případně můžete použít i smetanový základ s česnekem. Je to na vás, co vám nejvíce chutná.
  3. Listové těsto rozbalíme a roztáhneme na pracovní desku, kterou jemně poprášíme moukou.
  4. Těsto si potřeme kečupem a pokořeníme. Poté pokládáme šunku a sýr. Nakonec zabalíme do rolády, kterou krájíme a pokládáme na plech vyloženým pečicím papírem. Pečeme asi 10-15 min. ve předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů.
  5. Vrch můžete ještě posypat semínky, ale nemusíte.