SNICKERS dort - fotopostup

Máte rádi tyčinku snickers? Vyzkoušejte si připravit tento nenáročný dort podle fotopostupu. Vypadá, že postup je náročný, ale opak je pravdou. Hotová mňamka!

Přidal:admin, 19.1.2015
Kategorie: Dorty
SNICKERS dort - fotopostup

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
6 lžicvoda
6 lžickr. cukr
6 lžicpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
3 lžícekakao
Sníh:
7 ksbílku
400 gkr. cukr
 
Krém:
1 plechovkaSalko
200 gpražené arašídy
250 gmáslo
Poleva:
2 bal.tmavá čokoláda
2 lžíceolej
2 lžícemáslo

Postup přípravy

  1. Z vajíček a cukru si vymícháme pěnu, postupně přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i kakao. Důkladně promícháme a takto připravené těsto si navrstvíme do kulaté formy (průměr 26 cm). Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
  2. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme cukr - stále mícháme. Tuhým sněhem naplníme cukrářský sáček a na plech, který jsme si vystlali papírem vrstvíme do okrouhlého tvaru bílkovú hmotu. Dáme usušit do trouby na cca 1 hodinu při teplotě 100 stupňů.
  3. Připravíme si krém. Salko si uvaříme v plechovce ve vodě (trvá to cca 3-4 hodiny). Následně ho necháme vychladnout a vymícháme ho s máslem.
  4. Upečený korpus si rozřízneme na 2 části. Naplníme nádivkou (1/2), posypeme nasekanými arašídy a položíme usušený plát bílků. Znovu navrstvíme náplň a posypeme nasekanými arašídy. Položíme druhý plát těsta. Jemně zatlačíme.
  5. Na vrch si navrstvíme čokoládovou polevu - čokoládu rozpustíme nad párou, přidáme olej, máslo a spojíme. Na ozdobu použijeme arašídy a necháme ztuhnout. Dobrou chuť!

Zdroj: Liveinternet