NejRecept.cz Koláče, cukroví Snickers trojúhelníky
Snickers trojúhelníky
Recept Snickers trojúhelníky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   28.12.2014

Snickers trojúhelníky

Skvělá volba na silvestrovskou párty. Mňam!

Suroviny

Základ:

65 g
máslo
50 g
moučkový cukr
60 g
čajové pečivo
50 g
lískové ořechy
25 g
hořká čokoláda
1/2 lžíce
nutella
troška
rum

Karamel:

25 g
kr. cukr
60 ml
smetana
60 ml
mléko
1 a 1/2 lžíce
hladká mouka
25 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr

Dále budeme potřebovat:

90 g
arašídy
4 lžíce
nutella
120 g
hořká čokoláda
4 lžíce
olej
trocha
citronová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme karamel. V malé misce si smícháme 25 g moučkového cukru s vanilkovým cukrem, moukou, studeným mlékem a smetanou. Do druhé misky dáme kr. cukr a zkaramelizujeme ho na ohni. Následně odstavíme z ohne a za stálého míchání přidáváme směs mléka a smetany. Když masu spojíme, vrátíme na oheň a vaříme - neustále mícháme. Hustý karamel odstraníme z ohně a necháme vychladnout.
  2. Máslo si roztopíme na mírném ohni, přidáme moučkový cukr a vaříme za stálého míchání cca 3-5 minut. Dostaneme homogenní hmotu, kterou odstavíme z ohně. Čokoládu spolu s nutelou trochu zahřejeme, aby dostali tekutou formu a přidáme k směsi másla a cukru. Přidáme podrcené sušenky a mleté lískové ořechy a vše důkladně promícháme. Ochutíme rumem. V případě, že máme směs velmi suchou, přidáváme víc rumu.
  3. Připravíme si formu ve tvaru trojúhelníku (35 x 9 cm) a vyložíme ji potravinářskou fólií.
  4. Navrstvíme 1/3 základu a pořádně utlačíme prsty. Potřeme 2 lžícemi nutely a posypeme nahrubo nasekanými arašídy. Rovnoměrně nalijeme vlažný karamel a posypeme zbylými arašídy a lžící přitlačíme.
  5. Navrstvíme zbylou nutellu (2 lžíce) a uhladíme. Navrstvíme zbývající základ a pozatláčame, abychom vytlačili vzduch. Dáme do ledničky odpočívat.
  6. Připravíme si polevu. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a přidáme olej, trošku citrónové šťávy. Trojúhelník vyjmeme z lednice (odpočíval cca 3 hodiny) a vyjmeme ho z formy. Polijeme polevou a necháme ztuhnout. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář