Solený zelný salát s mrkví

Připravte si rychlý zelný salát s mrkví, který můžete podávat k nedělnímu obědu. Základní suroviny jako sůl, cukr a voda vám postačí na nálev.

Přidal:admin, 18.8.2016
Kategorie: Přílohy, Saláty
Solený zelný salát s mrkví

Suroviny

1 kgzelí
1 kgmrkev
1 PLkr. cukr
2 PLsůl
1 lvoda

Postup přípravy

  1. Zelí a mrkev nastrouháme na struhadle nebo ostrým nožem nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Ve velké misce promícháme a připravíme si velký pohár. Zelí s mrkví pořádně namačkáme do velkého poháru. Můžete si pomoci i paličkou z hmoždíře, abyste zelí s mrkví pořádně nacpali do poháru.
  3. Vodu svaříme a necháme vychladnout. Do studené vody přidáme cukr a sůl a mícháním rozpustíme. Tuto vodu nalijeme do naplněného poháru. Nezavíráme pohár úplně, jen zlehka. Pohár položíme do misky, aby se nestalo, že vám voda přeteče.
  4. Zelí kvasí cca 3-4 dny, při pokojové teplotě. Pak pohár přendáme do ledničky a papáme. Dobrou chuť!

Zdroj: Povar