Spaghetti aglio olio e peperoncino

Ultra rychlý oběd, pokud nemáte mnoho času na přípravu. Špagety na italský způsob. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 17.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny
Spaghetti aglio olio e peperoncino

Suroviny

Budeme potřebovat:
250 gsemolinových špaget
4 lžíceextra panenského olivového oleje
2 lžičkyaglio olio peperoncino sušená směs italských bylinek a koření/
50 gparmazánu

Postup přípravy

  1. Špagety uvaříme v hodně osolené vodě dle návodu na obalu.
  2. V pánvu rozekřejeme olej, přidáme suchou směs koření a necháme rozvonět. Pak do pánve přidáme uvařené a scezené špagety, prohodíme, aby se nám všechny obalily olejem a kořením.
  3. Servírujem horké bohatě posypané parmazánem. Můžeme přelít olivovým olejem.
    * Pozor: tahle směs je opravdu pekelně ostrá!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem