NejRecept.cz Těsta Pizza těsto Špaldová pizza se smetanovým základem
Špaldová pizza se smetanovým základem
Recept Špaldová pizza se smetanovým základem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   26.2.2015

Špaldová pizza se smetanovým základem

Oblíbené italské jídlo, které zasytí. Špaldová pizza se smetanovým základem. Ostatní suroviny přidáváte podle vlastní chuti.

35 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

300 g
špaldová mouka
20 g
čerstvé droždí
50 ml
teplé mléko (nebo voda)
1 lžička
kr. cukr
100 ml
slunečnicový olej
špetka
sůl
1 lžička
zázvor
5 lžic
voda

Omáčka:

750 g
smetanový sýr
100 ml
zakysaná smetana
1 lžíce
olivový olej
špetka
sůl
pepř

Dále budeme potřebovat:

1 ks
rajče
1 ks
pórek
1 ks
zelená paprika
1 konzerva
kukuřice
100 g
slanina
100 g
gouda
100 g
ementál
50 g
mozzarela
šunka, kuřecí prsa, klobása nebo jiné suroviny podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. V mléce nebo v teplé vodě si připravíme kvásek (do mléka přidáme kr. cukr a čerstvé droždí, chvíli počkáme).
  2. Ostatní ingredience si smícháme v misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém míste vykynout cca půl hodinu.
  3. Připravíme si omáčku. Smetanový sýr si utřeme se zakysanou smetanou, přidáme olivový olej, sůl a pepř.
  4. Vykynuté těsto si na pomoučeném vále vyválíme do požadované velikosti, přendáme na plech, který jsme vymazali olejem a potřeme smetanovou omáčkou.
  5. Navrstvíme všechny suroviny, které chceme mít na pizzi (rajče, pórek, paprika, kukuřice, slanina a ostatní suroviny). Nesmíme zapomínat na to, že jako poslední vrstvíme sýry, které jsme si nastrúhali na hrubém struhadle.
  6. Pečeme při teplotě 220 stupňů cca 20 - 30 minut. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář