Špaldové hrnkové knedlíky

Přiznávám se. Knedlíky nerada jím a ještě mnohem víc nerada vařím. Ty klasické kynuté vlastně ani neumím, ale já to nepotřebuju - jedu totiž v hrncích :-) Autor: Máma v kuchyni

Přidal:admin, 15.3.2016
Kategorie: Přílohy
Špaldové hrnkové knedlíky

Suroviny

2 ksvejce
1 hrnekmléka
1 hrnekšpaldové mouky (měla by být hrubá, ale mám vyzkoušeno už i z hladké)
2 ksrohlíky
1 lžičkasoli
tuk na vymazání hrníčků

Postup přípravy

  1. Z vejce oddělte bílek a vyšlehejte v tuhý sníh. Žloužek rozmíchejte v mléce, osolte, přidejte špaldovou mouku a na kostičky nakrájený rohlík.
  2. Závěrem opatrně vmíchejte sníh z bílků. Máte-li to rádi stejně jako já, můžete přidat i hrst sekaných bylinek.
  3. Hrníčky vymažte troškou sádla, másla nebo oleje a do tří čtvrtin naplňte směsí těsta. Poté je vložte do hrnce a zalijte po ouška vodou. Přiklopte a vařte přesně 33 minut.
  4. Pak nechte krátce vychladnout a opatrně vyklopte.

Zdroj: Máma v kuchyni