NejRecept.cz Část dne Oběd Španělská frittata - oběd z jednoho pekáče
Španělská frittata - oběd z jednoho pekáče
Recept Španělská frittata - oběd z jednoho pekáče
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   27.7.2015

Španělská frittata - oběd z jednoho pekáče

Vynikající španělská pochoutka s bramborami, vajíčky, šunkou a červenou paprikou. Stačí osmahnout cibuli, papriku, přidat uvařené brambory. Promíchat, navrstvit do pekáčku a upéct. Vynikající oběd z jednoho pekáče je hotový. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
3 ks
brambory
1 ks
cibule
1 ks
červená paprika
4 ks
vejce
100 g
šunka
30 g
sýr
sůl a pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlata.
  2. Papriku nakrájíme na malé kostičky a přidáme k osmažené cibulce. Restujeme cca 5 minut.
  3. Brambory omyjeme a uvaříme do měkka. Následně je nakrájíme na malé kostičky a přidáme k orestované cibulce s paprikou. Ochutíme solí a pepřem. Navrstvíme do olejem vymazané formy na pečení.
  4. Vajíčka vyšleháme vidličkou v menší misce, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a zalijeme směs brambor, šunky a papriky.
  5. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 10 - 13 minut. Těsně před koncem vrch posypeme strouhaným sýrem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář