Španělské ptáčky s jasmínovou rýží

Nedělní oběd jak má být! Už dlouho jsem se na ně chystala, ale až nyní na ně přišla řada. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 11.3.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Španělské ptáčky s jasmínovou rýží

Suroviny

vepřové karé
sůl, černý mletý pepř
hořčice
vepřové sádlo
cibule
červená sladká paprika
vývar
vejce natvrdo
okurka
slanina
párek
kapie

Postup přípravy

  1. Karé nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Každý kousek potřeme hořčicí, položíme kousek kapie, okurky, slaniny, kousek uvařeného vajíčka a kousek párku.
  2. Stočíme, pořádně uzavřeme (pomůžeme si párátkem) a zprudka opečeme z každé strany na masti, ve které jsme osmažili na drobno nakrájenou cibuli.
  3. Zprudka maso opečeme z každé strany, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho, omáčku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a zahustíme podle potřeby hladkou moukou. Necháme přejít varem a pokud je nutné ochutíme.
  4. Jako přílohu jsem zvolila jasmínovou rýži a musím říct, že bylo to nebíčko v tlamičce.