Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 2.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Španělský ptáček s rýží

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 plátkyhovězí roštěná
1 ksvejce
2 ksokurky nakládané
400 grýže
1/2 lžičkysůl
1/2 lžičkypepř
60 gslanina anglická
3 lžícehořčice plnotučná
2 lžícesádlo
1 kostkamasox
1 lžícemáslo
2 kscibule

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychládnou a rozčtvtíme.
  2. Okurky podélně přepůlíme. Slaninu nakrájíme na čtyři špalíčky.
  3. Maso naklepeme, osolíme a opepříme, z obou stran a z jedné strany potřeme hořčicí (jednu lžíci hořčice si necháme do omáčky). Na tuto stranu naskládáme špalíček slaniny, čtvrtinu vejce a polovinu okurky. Zarolujeme a zpevníme provázkem.
  4. Sádlo necháme rozpustit v hrnci a smažíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Poté přidáme ptáčky a osmažíme je ze všech stran. Trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  5. Ptáčky vyjmeme a do omáčky přidáme lžíci hořčice a masox. Zahustíme moukou a deset minut povaříme. Poté rozmixujeme dohladka.
  6. Z ptáčků odstraníme nit a naskládáme je do pekáčku. Přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla a pečeme ještě 15 minut na 200 °C. Podáváme s vařenou rýží.