NejRecept.cz Maso Hovězí maso Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Recept Španělský ptáček s rýží
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   18.7.2017

Španělský ptáček s rýží

Ještě že bylo venku ošklivě, tak jsem se vyhrála s obědem v kuchyni. Když je krásně, ale řekněme si pravdu, komu se chce vyvářet a stát dlouho za sporákem a potit se, vlastně vařit se ve vlastní šťávě. :) Tak, pokud zajde sluníčko, dávám vám do pozornosti tento luxusní oběd, na kterém si určitě pochutná každý, komu ho nabídnete. Španělský ptáček s klobáskou, okurkou, vajíčkem a slaninou.

Suroviny
600 g
hovězího zadního masa
80 g
slaniny
60 g
tuku
2 ks
párků
1 ks
klobáska
2 ks
kyselé okurky
2 ks
vajec
1 ks
cibule
3 lžíce
hladké mouky na omáčku
plnotučná hořčice
mletý pepř
hladká mouka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Potřebujeme velký plátek krásného zadního hovězího masa, ten nakrájíme na plátky.
  2. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky, cibuli na kolečka, okurky podélně rozkrojíme. Jednotlivé plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a pak plníme, kouskem párku, slaniny, okurku, čtvrtkou vejce a kolečkem cibule.
  3. Zamotané plněné plátky masa sepneme párátkem nebo svážeme nití a lehce obalíme v hladké mouce.
  4. Závitky pak orestujeme na tuku, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.
  5. Když je maso měkké, ptáčky vyndáme, šťávu zalijeme hovězím vývarem a zahustíme jíškou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář