Špecle a přírodní vepřový plátek se žampionovou omáčkou

Výborné hlavní jídlo. Domácí špecle, přírodní vepřový plátek a smetanová omáčka s houbami.

Přidal:admin, 25.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Špecle a přírodní vepřový plátek se žampionovou omáčkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 ksvepřový plátek
Špecle:
500 ghladké mouky
2 ksvejce
2,5 dclmléka
sůl
Omáčka:
1 kscibule
200 gžampiony
2 dclbílého vína
vývar (hovězí)
150 mlsmetana

Postup přípravy

  1. Špecle:
    Mouku smícháme s vodou a vejci, osolíme a vyšleháme v těsto. Do vroucí vody klademe přes síto vytvořené noky. Když vyplavou noky nahoru, vyndáme je a propláchneme studenou vodou.
  2. Omáčka:
    Orestujeme nakrájenou cibuli, žampiony, přilijeme vývar (hovězí), 2 dcl bílého vína, povaříme, zahustíme, dochutíme a rozmixujeme. Na konec přidáme smetanu. Do omáčky můžeme ještě přidat pokrájené a orestované kousky žampionů. 
  3. Maso:
    Slabší plátky masa osolíme, opepříme a opečeme přírodně na pánvi.