NejRecept.cz Část dne Oběd Špekáčky na pivě s domácím chlebem
Špekáčky na pivě s domácím chlebem
Recept Špekáčky na pivě s domácím chlebem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   12.9.2018

Špekáčky na pivě s domácím chlebem

Tak snad není všem krásným dnům konec a budeme si ještě moci nějaký ten špekáček "hodit na oheň". Pro dnešek si dáme večeři z trouby... A samozřejmě nemůže chybět čerstvý domácí chlebíček... :-) Autor: Danka

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
6 ks
špekáčků
2 ks
cibule
6 stroužků
česnek
500 ml
piva
1 lžíce medu
8 lžic kečupu
sůl, mletý černý pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. 6 špekáčků (pro rejpaly a jim podobné, kupuji u soukromého řezníka, bez lepku, bez éček a glutamátu, naprosto delikátní Příprava receptu Špekáčky na pivě s domácím chlebem, krok 1:-) ). Neloupat, podélně rozkrojit a několikrát svrchu naříznout. Asi 2 středně velké cibule (na proužky), 6 stroužků česneku (na plátky), 500ml piva (dala jsem světlou 10 Gambrinus, lze použít černé, pak už ale nedávám med), 1 lžíce medu, 8 lžic kečupu, sůl, mletý černý pepř.
  2. Do pekáčku nasypat cibuli a česnek, pro odvážné můžeme přidat feferonku nebo mleté chilli, osolit, opepřit a navrch vyskládat špekáčky, zalít pivem, přidat med, přiklopit a péct asi 20 minut na 180 stupňů.
  3. Pak odklopit, přidat kečup, dnes jsem přidala i domácí pikantní zeleninovou omáčku, rozmíchat, buřty otočit a péct asi ještě 15 minut.
  4. A samozřejmě nemůže chybět čerstvý domácí chlebíček... Příprava receptu Špekáčky na pivě s domácím chlebem, krok 2
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář