Špekové knedlíky a kysané červené zelí s cibulkou

Špekové knedlíky a ješte k tomu kysané červené zelí s osmahnutou cibulkou na sádle. Můžete bez masa nebo i s masem, my jsme měli bez :) Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 17.2.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Špekové knedlíky a kysané červené zelí s cibulkou

Suroviny

10 ksrohlíků
30 dkgslaniny
3 ksvejce
3 stroužkyčesneku
1 kscibule
1 dlmléka
příp. hrubá mouka na zahuštění
sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

  1. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně opečeme dozlatova.
  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přisypeme k nim slaninu s cibulí, přidáme vejce, česnek, mléko, sůl, pepř a majoránku a důkladně zamícháme. Pokud by byla směs moc řídká, přisypeme mouku do takové konzistence, aby těsto drželo tvar koule.
  3. Vytvoříme kulaté knedlíky a dáme vařit na páru, přibližně 20 minut dle velikosti knedlíků.
  4. Jako přílohu podáváme kysané červené zelí s osmahnutou cibulkou na sádle.