Špekové knedlíky bez vajec

Špekové knedlíky bez vajec. Podáme např. s kysaným zelím a kusem masa. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 26.4.2016
Kategorie: Přílohy
Špekové knedlíky bez vajec

Suroviny

250 ganglické slaniny (vcelku)
1 lžícesádla
4 ksstarší rohlíky
400 ghrubé mouky
300 mlvody
hrstnasekané petrželové natě
2 rovné lžičky soli

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Ve větší pánvi rozpusíme sádlo a slaninu osmahneme. Stáhneme z plamene a vsypeme na kostičky pokrájené rohlíky. Řádně promícháme, necháme nasáknout tukem a vychládnout.
  2. Do mísy dáme mouku, sůl a vodu. Vymícháme polotuhé těsto. Přidáme směs z pánve a nasekanou petrželovou nať. Vše promícháme a necháme 15 minut odpočívat.
  3. Poté pomocí lžíce vykrajujeme těsto a v mokrých dlaních tvarujeme koule velikosti tenisáku.
  4. Vaříme v osolené vodě 12 minut od doby varu. Po uvaření knedle pomocí dvou vidliček "natrhneme", aby unikla pára. Podáme např. s kysaným zelím a kusem masa.

Autor: Naďa I. (Rebeka)