Špenátová roláda

Když se řekne špenát, každý si představí školní špenátovou polévku. Se špenátu se dá připravit různá dobrota, například i špenátová roláda, kterou naplníte surovinami, které máte nejraději.

Přidal:admin, 11.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Špenátová roláda

Suroviny

Potřebujeme:
400 gmražený špenátový protlak
3 ksvejce
120 gpolohrubá mouka
4 stroužkyčesneku
1/2 lžičkysůl
Náplň:
2 ksvařené vejce
špetkasoli
1 ksmalá cibule
125 gmáslo
160 gtavený sýr
50 gšunka

Postup přípravy

  1. V první řadě si nezapomeneme dát rozmrazit špenát.
  2. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a přidáme je do masy vymícháné z ostatních surovin.
  3. Těsto vylijeme na velký plech vyložený papírem a upečeme při cca 180 stupních. Po upečení roládu s papírem stočíme a zabalíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout.  
  4. Cibuli, vajíčka a šunku si nařežeme. Máslo s taveným sýrem dobře utřeme přidáme sůl a nasekané ingredience. Dobře promícháme a natřeme na vychladlé špenátové těsto a dobře pevně stočíme.
  5. Zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice dobře ztuhnout. Řežeme ostrým nožem. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou