Šťavnatá krkovička zapékaná v marinádě

Fenomenální!!! Marináda z pikantního kečupu, sójové omáčky, medu, ...

Přidal:admin, 14.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Šťavnatá krkovička zapékaná v marinádě

Suroviny

Potřebujeme:
8 plátkůvepřové krkovičky
10-12 stroužků česneku
2 ksvelké cibule
sůl
Na marinádu:
4 lžíceoleje
4 lžícesójové omáčky
10 lžicpikantního kečupu
1 lžícemedu
1 lžícečervené papriky mleté
1 lžičkapepře

Postup přípravy

  1. Krkovičku si naklepeme, osolíme a prolisovaným česnekem natřeme z obou stran. Poklademe na olejem vymazaný plech.
  2. Cibuli si nakrájíme na větší kousky a posypeme maso.
  3. V misce dobře vymícháme marinádu na maso a naliju ji na cibuli. Maso takto můžeme nechat marinovat přes noc, nebo ho hned dát péct. Podlévat vodou nemusíme, ale jeden pohár na zvětšení množství šťávy neuškodí.
  4. Pečeme přikryté cca 1,5 hodiny při teplotě tak 160-180 stupňů. Podáváme např. s bramborovou kaší, hranolky, kroketami, rýží a pod. Dobrou chuť!!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou