Šťavnatá tvarohová buchta

Šťavnatá tvarohová buchta posypaná moučkovým cukrem. Žádný máslový krém, žádná vrstva šlehačky, ale jednoduché těsto s tvarohově pudingovou nádivkou.

Přidal:admin, 4.2.2016
Kategorie: Moučníky
Šťavnatá tvarohová buchta

Suroviny

Těsto (1 šálek = 150 ml:
4 ksvejce
1 šálekkr. cukr
1 šálekmléko
1 šálekolej
3 šálkypolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
1/2 šálkukakao
Náplň:
500 gjemný tvaroh
3 ksvejce
8 lžicolej
8 lžickr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.zakysaná smetana
1 bal.vanilkový pudink
Dále budeme potřebovat:
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do tuhé pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a dobře promícháme. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně a jemně tuto pěnu přimícháme do žloutkové hmoty.
  2. Tvaroh utřeme s vajíčky, cukrem, vanilkovým cukrem, olejem, zakysanou smetanou a vanilkovým pudinkovým práškem do jednotné hmoty.
  3. Připravíme si plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme polovinu těsta, zalijeme ho tvarohovou náplní a nalijeme druhou polovinu těsta.
  4. Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 170 stupňů cca 40 minut.

Zdroj: Coolinarika