NejRecept.cz Maso Mleté maso Karbanátky Šťavnaté karbanátky ve smetanové omáčce v troubě
Šťavnaté karbanátky ve smetanové omáčce v troubě
Recept Šťavnaté karbanátky ve smetanové omáčce v troubě
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   28.4.2017

Šťavnaté karbanátky ve smetanové omáčce v troubě

Karbanátky nemusí být stále smažené na oleji. Vyzkoušejte si připravit velmi chutné a šťavnaté karbanátky z trouby, zalité smetanovou omáčkou se zeleninou a strouhaným sýrem. K tomu jako příloha vařené brambory nebo dušená rýže a oběd máte hotový. Nemusíte stát při pánvi, karbanátky otáčet, ale vše dáte do jednoho pekáčku, vložíte do trouby a máte hotovo. Určitě vyzkoušejte. Autor: Triniti

30 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
700 g
mleté maso (hovězí + vepřové)
2 Ks
cibule
2 stroužky
česnek
1 ks
vejce
1 ks
mrkev
1 ks
paprika
5 PL
zakysaná smetana
1 PL
hladká mouka
100 g
tvrdý sýr
podle chuti
sůl a pepř
podle potřeby
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Pomleté hovězí a vepřové maso (poměr záleží na vaší chuti, obvykle se míchá v poměru 1: 1), na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vajíčko, sůl a pepř zpracujeme v misce do jednotné hmoty.
  2. Na oleji orestujeme druhou cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno a přidáme i nahrubo nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou papriku. Orestujeme, osolíme, přidáme zakysanú smetanu, zamícháme a přivedeme do varu. Ve vodě rozmícháme mouku a přilijeme ke smetanové hmotě. Promícháme, ještě osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Připravíme si formu, kterou vyložíme alobalem nebo pečícím papírem, poklademe kuličky mletého masa, zalijeme připravenou smetanovou omáčkou a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca půl hodinu.
  4. Po půl hodině vrch karbanátek posypeme sýrem a dáme ještě na 15 minut do trouby. Dobrou chuť.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář