Šťavnaté kuřecí kousky v sójové omáčce

Šťavnaté kuřecí kousky v sójové omáčce. Autor: HeMiShEk

Přidal:HeMiShEk, 26.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Šťavnaté kuřecí kousky v sójové omáčce

Suroviny

Budeme potřebovat:
kuřecí prso
kvalitní sójová omáčka
sůl
pepř
cibule
voda
hladká mouka na zahuštění
Příloha:
hranolky
vejce

Postup přípravy

  1. Maso umyjeme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Osolíme a opepříme. V malém hrnci si rozehřejeme kapku oleje a přidáme nachystané maso popřípadě cibuli (nemusí být). Zakapeme sójovou omáčkou (používám kvalitní čínskou sójovku, proto je omáčka tmavá) a chvíli smažíme.
  2. Jakmile se maso zatáhne přilijeme vodu dle požadovaného množství omáčky. Přivedeme k varu a vaříme cca 5-10 minut.
  3. Ke konci zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody a necháme chviličku povařit. Podáváme s hranolkami a volským okem. Tekutý žloutek dodá omáčce výbornou chuť. Kdo ovšem nemá rád vejce, tak jej může vynechat. Přeji dobrou chuť..=)