Šťavnaté MILKA řezy

Šťavnaté řezy s fantastickou čokoládovou náplní.

Přidal:admin, 12.1.2016
Kategorie: Moučníky
Šťavnaté MILKA řezy

Suroviny

Těsto:
100 gmáslo
75 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
špetkasůl
2 ksvejce
125 gpolohrubá mouka
50 gkakao
2 lžičkyprášek do pečiva
150 gčokoládový pudink
100 gkvalitní čokoláda
Na polití:
100 mlmléko
2 lžícečoko prášek Nesquick
Vrch:
500 mlsmetana ke šlehání
300 gMilka čokoláda Noisette
200 ghořká čokoláda

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme krém, protože je nutné, aby vychladl v chladničce. Smetanu ohřejeme, dáváme však pozor, aby nevřela a postupně do ní přidáváme na kostičky nalámané čokolády. Mícháním rozpustíme a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Trvá to cca 3-4 hodiny. Můžete si připravit krém i den předem.
  2. Následně mixérem vyšleháme do tuhé pěny.
    Máslo s cukrem (vanilkovým i moučkovým) a špetkou soli utřeme do pěny. Postupně přidáme vajíčka. Přidáváme jedno vajíčko, důkladně vyšleháme a pak přidáme druhé vajíčko. Znovu důkladně vyšleháme a do hmoty přidáme polohrubou mouku smíchanou s kakaem, práškem do pečiva, čokoládovým pudinkovým práškem a úplně na závěr přidáme nastrouhanou čokoládu.
  3. Takto připravené těsto navrstvíme na plech o rozměru 25 x 20 cm, dno jsme vyložili pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20-25 minut.
  4. Upečené těsto polijeme čokoládovým mlékem (mléko ohřejeme, přidáme Nesquick).
  5. Na vrch cukrářským sáčkem navrstvíme krém a podáváme.

Zdroj: Coolinarika