Šťavnaté rizoto z trouby

Hotové rizoto servírujeme se šťávou podávanou zvlášť nebo vše smícháme dohromady. Nahoru přidáme nastrouhaný sýr. Toto rizoto je krásně šťavnaté a opravdu výborné.

Přidal:admin, 27.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Šťavnaté rizoto z trouby

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 g vepř. plecka
tuk
cibule
česnek (1 stroužek)
kmín
koření na špagety
sůl
masox
rýže
karotka
mražený hrášek
červená paprika

Postup přípravy

  1. Cca 300 g vepřového plecka nakrájíme na malé kostky. Na tuku (olej, sádlo) osmažíme dosklovata nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme najemno nasekaný stroužek česneku, přidáme maso, které okořeníme trochou kmínu, kořením na špagety od Vitany, podle potřeby přidáme i sůl.
  2. Přidáme kostku masoxu (nemusí být), podlijeme cca 200 ml vody a dusíme doměkka. Podle potřeby přidáme vodu nebo vývar. Rýži propláchneme pod vlažnou vodou a na sítku necháme okapat.
  3. Poté dáme do vlažné, trochu osolené vody, a na mírném plameni vaříme 5 minut.
  4. Do zapékací misky s víkem (nebo přikryjeme pak alobalem) dáme předvařenou rýži, kterou promícháme s masem, které vyjmeme děrovanou lžící (výpek zatím ponecháme bez povšimnutí), na kostičky nakrájenou červenou paprikou a stejně nakrájenou karotkou a mraženým hráškem. Poměr rýže a vody je 1:2.
  5. Dáme péci do trouby vyhřáté na 200 st přibližně 15 až 20 minut. Šťávu z masa zredukujeme, podle potřeby dochutíme a přecedíme. Hotové rizoto pak můžeme servírovat se šťávou podávanou zvlášť nebo vše smícháme dohromady. Nahoru přidáme nastrouhaný sýr. Toto rizoto je krásně šťavnaté a opravdu výborné.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem