NejRecept.cz Dezerty Koláče Šťavnatý čokoládový koláček
Šťavnatý čokoládový koláček
Recept Šťavnatý čokoládový koláček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   4.12.2017

Šťavnatý čokoládový koláček

Hrníčkové koláče miluji. Narazila jsem na tento koláček pouze náhodou. Název mě nezaujal, protože jsem čokoládové koláče zkoušela, ale neměli u nás doma velký úspěch. Nakonec jsem mu ale dala poslední šanci, vyzkoušela jsem tento recept a hurá, chutnalo. S chutí kávy, s domácím džemem a s vynikající čokoládovou polevou, která se při krájení vůbec neláme. Autor: Marta M.

Suroviny

Těsto:

5 ks
vajec
1 hrnek
kr. cukru
1 hrnek
polohrubé mouky
1 hrnek
Granka
1 hrnek
oleje
1 bal.
prášek do pečiva

Na polití:

1/2 hrnku
uvařené oslazené kávy Nescafé
malinový džem na potření

Poleva:

2,5 dl
smetany ke šlehání
200 g
čokolády na vaření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do misky dáme rozšlehaná vejce, krystalový cukr, polohrubou mouku, Granko, olej a prášek do pečiva. Zamícháme a vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech. Jednoduché a velmi rychlé, nemusíte ani vytahovat mixér, tedy já ho nevytáhla. Pokud bych nespěchala, asi bych ho vytáhla a vajíčka s cukrem našlehala do pěny. Ale vydařil se i s ruční metličkou.
  2. Pečeme ve vyhrané troubě při teplotě 180 ° C 35 až 45 minut. Upečený, ještě teplý koláč pokapeme teplou oslazenou kávou. Já jsem udělala bezkofeinovou kávu, protože to papal i náš malý. Já jsem kávu i sladila cukrem, ale nemusíte, koláček je dost sladký.
  3. Vychladlé těsto potřeme nejlepší domácí marmeládou.
  4. Ve smetaně ke šlehání rozpustíme čokoládu na vaření, spolu uvaříme, vylijeme na těsto a rozetřeme. Koláč necháme na chladném místě odležet 8 až 10 hodin. Poleva pěkně ztuhne a pěkně se i krájí.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář