Šťavnatý hrnkový tvaroháček

Jednoduchý, chutný a hlavně ne suchý!

Přidal:admin, 31.3.2016
Kategorie: Moučníky
Šťavnatý hrnkový tvaroháček

Suroviny

Těsto (1 hrnek = 250 ml):
5 ksžloutky
1 hrnekkr. cukr
1 hrnekolej
1 hrnekmléko
2 hrnkypolohrubá mouka
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
špetkasůl
Náplň:
800 gtvaroh
250 gkr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
1 kscitron - kůra
1 bal.vanilkový pudink
sníh z 5 bílků

Postup přípravy

  1. Všechny "suché" suroviny smícháme v misce. V druhé misce utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mléko a olej a nakonec i smíchané "suché" suroviny. Spojíme a polovinu těsta nalijeme na plech (30 x 40 cm), který jsme vymazali tukem a vypypali hrubou moukou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů.
  2. Zatímco se peče jedna polovina těsta, připravíme si náplň.
  3. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. V druhé misce utřeme všechny ostatní suroviny a jemně vařečkou přimícháme ušlehaný sníh.
  4. Když máme připravenou náplň, těsto z trouby vyjmeme opatrně navrstvíme náplň a vylijeme i druhou polovinu těsta. Pečeme dalších 30 minut a kontrolujeme párátkem.
  5. Upečený koláč vyjmeme, necháme vychladnout v plechu a před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika