Šťavnatý vanilkový koláč s jablky

Výborná volba na přípravu jednoduchého a rychlého osvěžujícího jablečného řezu.

Přidal:admin, 13.5.2016
Kategorie: Moučníky
Šťavnatý vanilkový koláč s jablky

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
1 hrnekkr. cukr
1 hrnekolej
1 hrnekmléko
2 hrnkypolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
Náplň I:
1 lmléko
3 bal.vanilkový pudink
6 lžickr. cukr
Náplň II:
1 kgnatrúhané jablka
4 lžícekr. cukr
1 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s kr. cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej, mléko a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Polovinu těsta vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 10 minut.
  3. Zatímco se těsto pečeme uvaříme hustý vanilkový pudink, který po 10 minutách pečení vylijeme na těsto, na vanilkový pudink navrstvíme nastrouhaná jablka smíchané s vanilkovým a kr. cukrem, které jsme podusili na mírném ohni, aby změkly, zalijeme to druhou polovinou těsta a pečeme dalších 15 minut.
  4. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika